Vrijwilligerswerk in Mariaweide: onbetaalbare momenten

Miriam: "Hier wordt het leven gevierd. De vrijwilligers maken het verschil. Het is zo'n mooi werk, ik  wil het niet missen!"

Hospice Mariaweide heeft al jarenlang ervaring in de zorg voor ernstig zieke mensen. Het hospice begeleidt mensen en hun familie en naasten in de laatste fase van hun leven.

Véronique: "Een bijna- thuisgevoel is bijna-thuis als er een verse maaltijd op tafel staat of de deur voor dierbaren en naasten gastvrij wordt geopend. Een kopje koffie zorgt ervoor dat naasten zich op hun gemak voelen en even échte aandacht voor hun dierbare kunnen hebben."

Ria, extra ondersteuning in de zorg sinds 8 jaar :  “Onze zorg wordt hoog gewaardeerd. Dat maakt het werk zo prettig. Veel mensen zijn onder de indruk van de deskundige zorg van de verpleegkundigen en de warme en gastvrije ondersteuning van de vele vrijwilligers. Ook het kleinschalige en de huiselijke, informele sfeer bevalt veel mensen. Om deze kwaliteit van zorg te blijven waarborgen is het van belang is dat er ruim voldoende zorgvrijwilligers voor het hospice beschikbaar zijn.  Daarom verwelkomen wij graag nieuwe mensen, die na een interne cursus met toepasselijke theoretische en praktische thema’s aan de slag kunnen binnen onze hospices. Een zorgachtergrond is hiervoor niet noodzakelijk. De cursus biedt handvatten om in de praktijk te werken. Je kunt terug vallen op een verpleegkundige.”

Samenwerken voor onze gasten geeft verbinding en kracht, en biedt onbetaalbare momenten. Informeer vrijblijvend via receptie@hospicevenlo.nl