"Het heeft mijn leven verrijkt."
Contact

Vacature Vrijwilligers

Vacature Zorgvrijwilligers:

Mariaweide begeleidt mensen en hun familie- en naastenkring in de laatste fase van hun leven.

Zorgvrijwilliger Marlies geeft acht jaar deze extra ondersteuning: “Veel mensen zijn onder de indruk van de deskundige zorg van de verpleegkundigen en de warme en gastvrije ondersteuning van de vrijwilligers. Ook het kleinschalige en de huiselijke sfeer bevalt veel mensen.”

Marlies realiseert zich dat om deze kwaliteit van zorg te blijven waarborgen het belangrijk is dat er voldoende zorgvrijwilligers zijn. “Daarom verwelkomen wij graag nieuwe collega’s die na een interne cursus met theoretische en praktische thema’s aan de slag kunnen binnen ons hospice. Een zorgachtergrond is hiervoor niet nodig. De cursus biedt genoeg handvatten om in de praktijk te werken. Je kunt altijd terugvallen op een verpleegkundige.”

Wij zoeken mensen met een warm hart, om de  laatste levensfase van onze gasten te veraangenamen. Op dit moment met name zorgvrijwilligers. 

Werkzaamheden Zorgvrijwilligers: U ondersteunt de verpleegkundige in de persoonlijke verzorging van onze gasten. Maar u helpt ook bijvoorbeeld bij eten en drinken of begeleiden naar het toilet. Daarnaast ondersteunt u onze gasten door een kop koffie te zetten voor hun familie, een was te draaien of een boek voor te lezen. Kortom: er gewoon te zijn!

Waar moet u aan voldoen?  U hoeft geen zorgopleiding te hebben. U start met een aantal thema-avonden waarin tiltechnieken, communicatie en lichamelijke zorg aan bod komen. U krijgt geen boeken of examens, wel extra bagage om er goed te kunnen zijn voor onze gasten.

Enthousiast geworden? Stuur een mail naar receptie@hospicevenlo.nl

Vacature vrijwilliger wasgroep:

Wie komt onze wasgroep versterken? Je zorgt ervoor dat onze gasten in een fris opgedekt bed liggen. En om de zoveel tijd zijn ook de gordijnen aan de beurt. Een dagdeel per week in overleg. Interesse: neem contact op via receptie@hospicevenlo.nl

Vacature vrijwilliger soepbrigade: Iedere dag wordt er voor onze gasten, hun naasten en de medewerkers van dienst een verse pan soep gemaakt in Hospice Mariaweide. Het rooster vul jezelf in op dagen dat je kan. Je begint om 10.30 uur tot ca. 11.30 uur. Heb je interesse, neem dan contact op met: receptie@hospicevenlo.nl

Vacature kookvrijwilliger: Wij zijn op zoek naar kookvrijwilligers, die lekker willen en kunnen koken voor onze gasten in het hospice. De werkzaamheden voor de kookvrijwilliger liggen in de ruime, straks geheel nieuwe keuken, ingericht met alle nodige voorzieningen. Direct contact met de gasten al dan niet op de kamers zelf is een vrijwillige keuze van de kookvrijwilliger. De kookvrijwilliger mag zelf de menu`s samenstellen volgens een systeem van 2 keuzemenu. Uiteraard uitgaande van de wensen van de gasten. Wat vragen wij? Enthousiaste kookvrijwilligers die met de juiste motivatie en redenen, in een team, willen bijdrage aan het welzijn van onze gasten in hun laatste levensfase. Een kok, hobbykok, thuiskok, die 2x per maand een paar uurtjes, (van ca.16.30 tot ca.18.15 uur) een menu kan en wil bereiden. Zo zorgen we ervoor dat we de gasten elke dag een warme maaltijd kunnen aanbieden, dus ook in een weekend en op de feestdagen. Krijg je hier een goed gevoel bij en wil je, of ken je iemand die zich wil inzetten voor dit doel? Bel gerust voor meer informatie met Laurence van de Steen, contactpersoon kookvrijwilligers, tel.06-22988710 of naar Fons Hikspoor, locatiecoördinator, tel.06-10481384 of meld je aan via mail: receptie@hospicevenlo.nl