"Het heeft mijn eigen leven verrijkt, door beter naar mijn hart te luisteren."
Contact

Vrijwilliger worden

"Vrijwilligers zijn ons meest kostbare bezit". Dat is wat onze initiatiefneemster Juliette Zanders bij de start van Hospice Mariaweide in 2008 uitsprak.

Het hospice wordt nog steeds gedragen door meer dan 130 vrijwilligers, die er 24/7 zijn voor de terminale gasten. Zij zorgen voor een fijne sfeer omdat zij veel tijd en aandacht kunnen besteden aan onze gasten en hun naasten.

Welke werkzaamheden zijn er?

In het hospice is behoefte aan allerlei soorten vrijwilligerswerk. Er zijn vrijwilligers nodig die meehelpen bij de directe zorg van de gast (patiënt), hierbij ondersteunen zij de professionele verpleegkundigen van De Zorggroep. Deze vrijwilligers  krijgen  een speciale cursus aangeboden. 

Maar er zijn ook vrijwilligers nodig voor tal van andere ondersteunende werkzaamheden. Van gastvrouw/heer, de verzorging van de was, de technische klusjes, het bereiden van maaltijden tot het bijhouden van de tuin en het verzorgen van de bloemen in huis.Ook het secretariaat wordt door vrijwilligers bemenst. Kortom, er zijn tal van mogelijkheden.

Op de pagina 'Bestuur'  staat de organisatiestructuur zodat u kunt zien hoe de samenwerking bij Mariaweide is georganiseerd.

 

Lees meer over onze vrijwilligers en bekijk een video >

Bekijk de vacature voor vrijwilligers

Download hier het aanmeldingsformulier