"Het heeft mijn eigen leven verrijkt, door beter naar mijn hart te luisteren."
Contact

Vrijwilliger worden

"Vrijwilligers zijn ons meer dan kostbaar". Dat is wat onze initiatiefneemster Juliette Zanders bij de start van Mariaweide uitsprak.

Het hospice wordt gedragen door meer dan 150 vrijwilligers, die in dag- en nachtdiensten er voor de terminale gasten zijn. Zij verrichten niet alleen allerlei werkzaamheden maar zorgen ook voor een fijne sfeer omdat zij veel tijd en aandacht kunnen besteden aan onze gasten en hun naasten.

Welke werkzaamheden zijn er? In het hospice is behoefte aan allerlei soorten vrijwilligerswerk. Er zijn vrijwilligers nodig die meehelpen met de directe zorg aan de gast (patiënt), samen met de professionele verpleegkundigen van Zorggroep Noord-Limburg. Deze vrijwilligers volgen een speciale training. 

Maar er zijn ook vrijwilligers nodig voor tal van ondersteunende werkzaamheden. Van gastvrouw, het opknappen van technische klusjes, het bereiden van maaltijden  tot het bijhouden van de tuin. En van het uitvoeren van administratieve werkzaamheden tot het verzorgen van de bloemen in huis. Kortom, er zijn tal van mogelijkheden. Op de pagina 'Bestuur' vindt u de organisatiestructuur en kunt u zien hoe de samenwerking bij Mariaweide is georganiseerd.

 

Lees meer over onze vrijwilligers en bekijk een video >

Bekijk de vacature voor vrijwilligers

Download hier het aanmeldingsformulier